Zëvendësambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jan Axel Voss, ka thënë se Procesi i Berlinit ka synim që të ndihmojë vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Mendoj që ka qenë një përpjekje që ia ka vlejtur për shkak se kanë dalë disa iniciativa të reja dhe ajo që më pëlqen më së shumti është rrjeti i rinisë”, ka thënë Voss.

Ai në Rubikon ka thënë se takimi i radhës në kuadër të këtij procesi, synon arritjen e katër gjërave.

“E para është “Mini Shengeni”, pra një ndër katër pikat bashkë me vizat”.

“Qëllimi dytë është udhëtimi vetëm me letërnjoftim. E treta është marrëveshja për njohjen e diplomave të universiteteve dhe e fundit është marrëveshja që është ende në proces sa i përket edukimit”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *