Humbja e peshës nuk është një detyrë e lehtë dhe sigurisht që kërkon përpjekje dhe konsumin e ushqimit të duhur. Por çfarë ndodh kur përpiqeni të ushqeheni shëndetshëm dhe jo në sasi të mëdha por kilet nuk duket se bien? Ekzistojnë dy arsye kryesore që ia vlen të merren parasysh pasi ato mund të jenë përgjegjëse për këtë.

Nuk pini shumë ujë

Uji është aleat në humbjen e peshës. Synoni të pini të paktën tetë gota ujë në ditë, që gjithsesi është sasia e rekomanduar nga ekspertët për hidratimin adekuat të trupit.

Studimet kanë treguar se gjumi i pamjaftueshëm ndikon në metabolizmin tonë. Kohëzgjatja e shkurtër e gjumit, më pak se 6 orë në ditë, mund të çojë gradualisht në shtim të peshës. E njëjta gjë duket se vlen për gjumin e tepruar (mbi 8-9 orë në ditë). /abcnews.al

By admin2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *