Në Gjykatën Speciale në Hagë është duke u mbajtur seanca e radhës paragjyqësore ndaj krerëve të Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj.

Pasi u diskutuan disa çështje të tjera, gjykatësi u ndal në çështjen e pjesëmarrjes së dëshmitarëve të zgjedhur nga Prokuroria në procesin gjyqësor.

Dëshiron të maksimizosh fuqinë tënde mashkullore? Provo këtë
Avokatët e Gucatit dhe Haradinajt kanë kërkuar që Prokuroria t’i publikojë emrat e dëshmitarëve që i ka zgjedhur për t’i dëgjuar, ndërsa Prokuroria përmes një parashtrese ka thënë se nxjerrja e këtyre emrave mund t’i rrezikonte ata. Me këtë rast, gjykatësi e pyeti prokurorin nëse i kanë njoftuar dëshmitarët se nuk do të aplikoheshin masa mbrojtëse për ta.

“Kur flisni për mundësinë e thirrjes së këtyre dëshmitarëve, besoj që ju i keni informuar ata për arsyen se ata do të thirren si dëshmitarë pa aplikimin e masave mbrojtëse”, tha gjykatësi.

“Dëshmitarët e dinë se ZPS-ja mund të kërkojë masa mbrojtëse”, tha prokurori, në përgjigjje.

Tutje, gjykatësi i tha prokurorit të mos ulej, duke ia bërë edhe disa pyetje në lidhje me dëshmitarët.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *