Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden shpalli gjendjen e katastrofës natyrore në zonat më të goditur nga uragani “Ida” në Nju Jork dhe Nju Xhersi, duke mundësuar në këtë mënyrë dhënien e ndihmës financiare nga qeveria federale.

Ndihma do të shkojë për individët dhe bizneset në 11 rajone në Nju Jork dhe Nju Xhersi, ku shirat dhe përmbytjet shkaktuan dhjetëra viktima dhe dëme të pallogaritshme materiale.

Pas këtij vendimi që iu vjen në ndihmë personave të prekur, presidenti Biden ka vendosur të vizitojë personalisht zonat e përmbytura./A2

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *