Kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku ka bërë homazhe tek varri i veprimtarit të vrarë të LDK-së, Xhemajl Mustafa, raporton Gazeta Express.

Abdixhiku ka thënë se Xhemaj Mustafa është një nga figurat kryesore të lëvizjes politike të viteve 90-të.

“Xhemajl Mustafa është një nga figurat kryesore të lëvizjes politike të viteve 90’, personalitetet i afërt dhe mik i ngushtë me Presidentin Rugova, ai ishte prijatar i shumë proceseve në kohët më të vështira për Kosovën. Opusi i tij jetësor e krijues shtrihet në shumë dimensione”, ka thënë Abdixhiku.

Abdixhiku ka thënë se vrasja e tij ishte goditje jo vetëm për LDK-në por edhe për Kosovën

“Në kohën kur ideali i lirisë ishte arritur, Xhemajl Mustafës iu ndal rruga në gjysmë – në hyrje të banesës së tij, ai u vra gjakftohtësisht më 23 nëntor të vitit 2000.Vrasja e tij ishte një goditje e madhe jo vetëm për LDK-në por edhe për Kosovën.Sot, edhe pas 21 vitesh, vrasja e tij mbetet e pazbuluar, për familjen, LDK-në dhe gjithë bashkëpunëtorët e tij, ndaj dhe dhimbja bëhet edhe më e madhe çdoherë. Qoftë i përjetshëm kujtimi për jetën dhe veprën e Xhemajl Mustafës!”, ka thënë Abdixhiku.

By admin2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *